Novosti

17.06.2019

Novost iz Volvo Cars Hrvatska - konfigurator automobila dostupan na volvocars.hr

Tvrtka Volvo Cars nastavlja s provođenjem promjena u misiji nazvanoj „Freedom to Move“ nudeći sigurnu, osobnu i održivu uslugu mobilnosti umjesto tradicionalne maloprodaje. 


Cilj tvrtke do sredine sljedećeg desetljeća jest ostvariti polovinu godišnje prodaje od prodaje potpuno električnih automobila i trećinu od prodaje autonomnih automobila te uspostaviti više od 5 milijuna izravnih odnosa s potrošačima. 

„Naša se industrija mijenja. Umjesto čiste proizvodnje i prodaje automobila, svojim ćemo korisnicima osigurati slobodu kretanja na osoban, održiv i siguran način“, navodi Håkan Samuelsson, izvršni direktor tvrtke Volvo Cars. „Svojim korisnicima nudimo pristup automobilu, uključujući nove privlačne usluge kad god i gdje god to oni požele.“

Najveća revolucija, koja je trenutno u tijeku u automobilskoj industriji, odvija se na području putovanja korisnika. Klijenti su naklonjeniji posjetu internetskih stranica nego posjetu zastupnika. Stoga je od presudne važnosti usredotočiti se na digitalno liderstvo i pritom prilagoditi korisničko iskustvo te klijentima omogućiti pristup automobilima na način kojemu oni daju prednost.

Volvo Cars stoga je uzeo smjer preoblikovanja lokalne internetske stranice iz isključivog izvora informacija u doživljaj trgovačke marke koji svaku sliku na zaslonu i svaki fragment informacija postavlja na način koji dolikuje Volvu te sukladno Volvo brendu i njegovim vrijednostima. 

Sada je na internetskoj stranici volvocars.hr na raspolaganju konfigurator automobila koji upotpunjuje sadržaj lokalne internetske stranice, što potrošačima omogućuje konfiguraciju njihova izbora modela Volvo s različitim motorima i opremom, i ujedno različitim mogućnostima kombinacija boja, naplataka, presvlaka, stila vanjskog izgleda, paketa i raspoloživog asortimana.

Konfigurator omogućuje jednostavno, interaktivno i premium iskustvo hrvatskim potrošačima, ostvarenjem krajnjeg prikaza izbora unutrašnjosti i vanjštine konfiguriranog automobila. 

Nakon završetka konfiguracije potrošač prima sažetak konfiguracijskih podrobnosti koje se mogu preuzeti i pohraniti na računalo zahvaljujući jedinstveno generiranom kodu ili dijeliti elektroničkom poštom i društvenim mrežama s prikazanim slikama. Također se mogu poslati lokalnom zastupniku uz upit za ponudu ili probnu vožnju. 

Volvo Cars očekuje kako će takvim pristupom osigurati daljnji razvoj svoje digitalne prisutnosti i suradnje s bazom svojih korisnika u Hrvatskoj.

-------------------------------

Grupa Volvo Cars u 2018. godini
Za poslovnu 2018. godinu skupina Volvo Car zabilježila je dobit iz poslovanja u iznosu od 14,185 milijarde švedskih kruna (za 2017. godinu 14,061 milijarde švedskih kruna). Prihodi u tome razdoblju iznosili su 252,653 milijarde švedskih kruna (208,646 milijarde švedskih kruna). Svjetska je prodaja za cjelokupnu 2018. godinu dostigla rekordnih 642.253 (571.577) automobila, što je 12,4 posto više od prodaje 2017. godine Rezultati naglašavaju cjelovito preoblikovanje financija i poslovanja tvrtke Volvo Cars posljednjih godina, što postavlja tvrtku u položaj za narednu fazu razvoja.
 
O Grupi Volvo Cars
Volvo je osnovan 1927. godine. Danas je Volvo Cars jedna od najpoznatijih i najuglednijih robnih marki automobila u svijetu, s prodajom od 642.253 automobila tijekom 2018. godine u približno 100 zemalja. Volvo Cars je od 2010. godine u vlasništvu kineske skupine Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do 1999. godine, kad je tvrtku kupila tvrtka Ford Motor Company iz SAD, bio je dio švedske skupine Volvo. Godine 2010. tvrtku Volvo Cars preuzima skupina Geely Holding.
 
Godine 2018. Volvo Cars je u prosjeku zapošljavao približno 43.000 (39.500) zaposlenih s punim radnim vremenom. Sjedište tvrtke Volvo Cars, razvoj proizvoda, prodaja i upravljanje većinom se nalaze u Göteborgu u Švedskoj. Sjedište Volvo Cars za Kinu nalazi se u Shanghaiu. Glavne tvornice za proizvodnju automobila nalaze se u Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Chengduu i Daqingu (Kina), a motori se proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina) te dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska).
 

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se