Novosti

22.10.2021

Volvo Cars počinje s proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

Volvo Cars danas je započeo proizvodnju svojeg najnovijeg, potpuno električnog modela, C40 Recharge u svojem proizvodnom pogonu u Gentu u Belgiji.

 

C40 Recharge je drugi potpuno električni automobil Volvo Cars i posljednji je iz serije novih potpuno električnih automobila koji će biti lansiran narednih godina. Do 2030. Volvo Cars namjerava uspostaviti prodaju isključivo potpuno električnih automobila, što je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Također namjerava biti klimatski neutralna tvrtka do 2040. godine.

Tvornica u Gentu, jedna od najvećih tvornica tvrtke, proboj je u napredovanju Volvo Cars ka potpunoj elektrifikaciji. Tu se također proizvodi XC40 Recharge, potpuno električna verzija nagrađivanog kompaktnog SUV-a te prvi potpuno električni model Volvo Cars.

Volvo Cars znatno povećava kapacitet električnih automobila u pogonu u Gentu, na 135.000 automobila godišnje i već očekuje da će više od pola proizvodnje tvornice 2022. godine zastupati potpuno električni automobili.

"C40 Recharge je automobil koji predstavlja našu budućnost", rekao je Javier Varela, viši potpredsjednik za industrijsko poslovanje i kvalitetu u tvrtki Volvo Cars. “Naše proizvodne aktivnosti i bliska suradnja s dobavljačima ključni su za postizanje naših budućih ambicija na području elektrifikacije i klimatske neutralnosti. Naša tvornica u Gentu spremna je za potpuno električnu budućnost i bit će važan dio naše globalne industrijske mreže narednih godina.”

C40 Recharge posljednja je manifestacija ambicija Volvo Carsa za budućnost s nultim emisijama. Tvrtka će u narednim godinama predstaviti nekoliko dodatnih električnih modela i zalaže se za to kako bi već do 2025. godine 50 posto globalne prodaje zastupali potpuno električni automobili, a zatim i u cjelosti do 2030. godine.

Istaknuti automobil nove poslovne strategije tvrtke, C40 Recharge, dostupan je online putem volvocars.com na odabranim tržištima diljem svijeta. Kupci mogu uputiti internetsku narudžbu iz udobnosti vlastitog doma ili uz asistenciju svojeg trgovca.

Prilikom kupnje novog C40 Recharge, vozilo se isporučuje s prikladnim paketom opskrbe Care koji obuhvaća stavke poput servisa, jamstva, pomoći na cesti, pa i osiguranja i mogućnosti punjenja kod kuće tamo gdje je to moguće.

C40 Recharge odlikuju sve prednosti SUV-a, ali s nižom i elegantnijom konstrukcijom. Stražnji dio C40 Recharge odlikuje upečatljiva stražnja konstrukcija koja prati donju liniju krova, a novi dizajn prednjeg dijela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, uključujući i prednja svjetla s najsuvremenijom tehnologijom piksela.

Unutrašnjost C40 Recharge pruža kupcima visoko mjesto za sjedenje koje preferira većina vozača Volva, sa svim mogućnostima boja i dekora jedinstvenim za ovaj model. To je ujedno i prvi model Volvo koji je u potpunosti bez kožnatih elemenata.

Kao i XC40 Recharge, C40 Recharge je opremljen jednim od najboljih infotainment sustava na tržištu, zajednički razvijen s Googleom i zasnovan na operativnom sustavu Android. Korisnicima pruža instalirane Googleove aplikacije i usluge, poput Google Assistant, Google Maps i Google Play.

Neograničeni podaci omogućuju vrhunsko povezivanje, a C40 Recharge zasnovan je za preuzimanje ažuriranja programske opreme bežičnim putem. To znači da će se po izlasku iz tvornice s vremenom nastaviti unaprjeđivati.

Pogon se sastoji od dva elektromotora, jednog na prednjoj i jednog na stražnjoj osovini, koje napaja baterija od 78 kWh koja se može brzo napuniti od 10 do 80 posto za otprilike 40 minuta. Predviđeni domet iznosi oko 440 km.

-------------------------------

Grupa Volvo Car u 2020. godini
U poslovnoj 2020. godini Grupa Volvo Car zabilježila je dobit iz poslovanja u visini od 8,5 BSEK (14,3 BSEK u 2019. godini). Prihodi u tome razdoblju iznosili su 262,8 BSEK (274,1 BSEK). U cjelokupnoj 2020. godini globalna je prodaja dostigla 661.713 automobila (705.452), što je pad od 6,2 posto u odnosu na 2019. godinu.

O Grupi Volvo Car
Tvrtka Volvo Cars osnovana je 1927. godine. Danas je to jedna od najpoznatijih i najuglednijih svjetskih marki automobila s prodajom od 661.713 automobila u 2020. godini u približno 100 zemalja. Volvo Cars je u vlasništvu Zhejiang Geely Holdinga od 2010. godine.

Od prosinca 2020. godine u tvrtki Volvo Cars zaposleno je približno 40.000 (41.500) stalno zaposlenih djelatnika. Sjedište tvrtke Volvo Cars, razvoj proizvoda, marketing i administracija uglavnom se nalaze u Göteborgu u Švedskoj. Sjedište tvrtke Volvo Cars za APAC nalazi se u Šangaju, a za Ameriku u Mahwahu, NJ. Glavni su proizvodni kapaciteti tvrtke smješteni u Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južnoj Karolini (SAD), Chengduu i Daqingu (Kina).

Sukladno svojemu novom poslanstvu, Volvo Cars svojim korisnicima želi pružiti slobodu kretanja na osoban, održiv i siguran način. To se poslanstvo očituje u brojnim poslovnim ambicijama: na primjer, zalagat će se za ostvarenje cilja da do sredine ovoga desetljeća polovinu njegove svjetske prodaje zastupaju potpuno električna vozila te da se polovina prodaje generira na mreži, s polovinom interne programske opreme. Volvo Cars također se zalaže za trajno smanjenje svojeg ugljičnog otiska, s ambicijom postati klimatski neutralna tvrtka do 2040. godine.

Obavijest

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se